Υλικά:
Γι 4-6 άτομα
500 γραμμάρια φασολάκια κατεψυγμένα
1 ντομάτα σε φέτες
4 μανιτάρια Πλευρώτους κομμένα σε κομματάκια
1 μικρό αγγούρι σε φέτες
1 μικρό αγγούρι σε ροδέλες
½ πιπεριά κόκκινη, ½ πράσινη, ½ κίτρινη
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
5 ελιές ψιλοκομμένες
6 φύλλα από κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένα
τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σάλτσα
100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο, αλάτι, πιπέρι, μέντα
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα από πάνω και σερβίρουμε
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελάχιστα ίσα ίσα να θρυμματιστεί ο μαϊντανός.
Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα φύλα από το λάχανο και το μαρούλι, τα μανιτάρια, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας.
Κατόπιν τα ενώνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.