Υλικά:
Για 6-8 άτομα
6 πιπεριές 2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες
2 καρότα
4 κρεμμύδια
Για την άλμυ
1/2 κιλό ξίδι
2 κουταλιές αλάτι
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά άσπρο χοντρό πιπέρι
Εκτέλεση:
Διατηρείται μέχρι και 8 μήνες σε δροσερό μέρος
Πλένουμε τις πιπεριές μαζί με τα καρότα, τις κόβουμε σε φετάκια αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε φέτες μαζί με τα καρότα. Έχουμε τα υλικά της άλμης στη φωτιά, και αφού πάρουν 1-2 βράσεις, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, και τις πιπεριές.
Τ’ αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25 λεπτά το πολύ, να μουλιάσουν πολύ. Έχουμε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι που κλίνει σφιχτά, κατά προτίμηση αεροστεγώς και βάζουμε μέσα τις πίκλες.
Κλείνουμε αμέσως το καπάκι και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος.