Υλικά:
Για 4 άτομα
6 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
250 γραμμάρια φέτα
1/2 φλιτζάνι λάδι
250 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
6 άτομα
Εκτέλεση:
Δίνει νοστιμιά και γεύση στο κυρίως πιάτο και διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα!
Πλένουμε τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα κόβουμε σε κομμάτια τη φέτα και τη βάζουμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνει τρίμματα. Αφού ψηθούν οι πιπεριές τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τους βγάζουμε τη φλούδα. Αδειάζουμε την τριμμένη φέτα σε ένα μπολ και κόβουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι και η χτυπητή είναι έτοιμη.