Υλικά:
Για 4-6 άτομα
20 γραμμάρια αλεύρι
1 καπάκι κονιάκ
1/2 κλωναράκι βανίλια
300 ml γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια άγλυκο κακάο
Εκτέλεση:
Για την επικάλυψη του προφιτερόλ ή κέικ και όχι μόνο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω. Έπειτα σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτετε στο γάλα, ανακατεύοντας καλά.
Βράζετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύετε αρχικά με το σύρμα, ώστε να ενωθεί το κακάο και κατόπιν με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πάρει βράση, κατεβάζετε, προσθέτετε το κονιάκ και τη βανίλια, ανακατεύω μερικές γύρες, αφήνω να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να ραντίσουμε τα προφιτερόλ μας.