Υλικά:
Για 4 άτομα
800 γρ. ρύζι για πιλάφι
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. τοματοπελτές
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση:
Πικάντικο ρύζι για όσους αντέχουν τις καυτερές γεύσεις!
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα χωρίς λάδι καίμε λίγο το σουσάμι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και ξεσποριασμένη. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πελτέ τομάτας, τον οποίο έχουμε αραιώσει σε νερο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, αφήνουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Συμπληρώνουμε με 2 λίτρα νερό, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς μέχρι να αρχίσει να βράζει και μετά χαμηλώνουμε πάλι, ανακατεύουμε συνεχώς για 20 λεπτά να βράσει το ρύζι