Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 κιλό γκρέιπφρουτ
1.250 γραμμάρια ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 λεμόνια τον χυμό τους
Εκτέλεση:
Όταν συνδέεται το γλυκό με το ξινό τότε προκύπτει ένας τρομερός συνδυασμός που δεν έχει προηγούμενο!
Καθαρίζετε τα γκρέιπ φρουτ και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για περίπου 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν, ενώ αλλάζετε το νερό δύο ή και τρεις φορές, για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα απλώνετε επάνω σε πετσέτα για να απορροφηθεί το νερό τους.
Σημαντικό: Ζυγίζετε τα γκρέιπ φρουτ και όσο είναι το βάρος τους τόση ζάχαρη χρησιμοποιείτε για το σιρόπι, συν περίπου 25%. Δηλαδή στο 1 κιλό κίτρο, προσθέτετε 1.250γρ. ζάχαρη.
Αν τώρα δεν θέλετε να είναι πολύ γλυκό, βάζετε όσο βάρος τόση ζάχαρη, δηλ. στο 1 κιλό κίτρο = 1 κιλό ζάχαρη.
Βράζετε τη ζάχαρη σε 1,5 ποτήρι νερό για 5 λεπτά. Κρυώνετε το σιρόπι και το ρίχνετε στο γκρέιπ φρουτ. Αφήνετε να μείνει σκεπασμένο επί 24 ώρες. Το ξαναβράζετε την επομένη μαζί με το χυμό δύο λεμονιών μέχρι να “δέσει”.
Φυλάμε το γλυκό του κουταλιού μας σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.