Γαλοπούλα με κινέζικα νούντλς

by sidagi.gr
808 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 πακέτο 200 γραμμάρια κινέζικα νούντλς (από ρυζάλευρο)
χυμό απο 1 λάιμ ή λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1 φρέσκια ή αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 φλιτζάνια του καφέ πράσινα φασολάκια, ζεματισμένα για 2 λεπτά
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
2 1/3 -3 φλιτζάνια του καφέ κομματιασμένη γαλοπούλα, κρύα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
(ή μείγμα από όλα αυτά)
1-2 κουταλιά του γλυκού σουσάμι

Εκτέλεση:

Σερβίρουμε τα νουντλς με λίγο σουσάμι πασπαλισμένο από πάνω

Βράζουμε το νερό για περίπου 20 λεπτά. Τοποθετούμε τα ωμά νούντλς σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βραστό νερό από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.
Με το σύρμα ανακατεύουμε τον χυμό, τη σόγια, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σησαμέλαιο, ώσπου να γίνου ένα ενιαίο μείγμα και το κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, και τα ζεματισμένα φασολάκια, τα οποία έχουμε στραγγίξει. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί λίγο.

Έπειτα ρίχνουμε τα νουντλς και τη σάλτσα στο σκεύος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τέλος, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα