Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
λίγες σταφίδες και ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
2 μπαστουνάκια κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Γλυκό κρασί με απαλή γεύση πορτοκάλι και γαρύφαλλο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και βράζετε για περίπου 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε καλά κατά διαστήματα, μέχρι το ποτό σας να αχνίσει και όχι να βράσει.
Δοκιμάζετε και αν θέλετε προσθέτετε λίγη επιπλέον ζάχαρη για να γλυκάνει περισσότερο.
Διατηρήστε το ζεστό.
Πριν σερβίρετε, προσθέστε λίγη βότκα αν επιθυμείτε.
Σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνι από πυρίμαχο γυαλί και κριτσίνια με μαρμελάδα ελιάς και προσούτο.