Υλικά:
Για 2-4 άτομα
350 γραμμάρια μακαρόνια για σπαγγέτι
400 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα
300 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες – καθαρισμένες
350 γραμμάρια ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κυταλιές σούπας ελαιόλαδο
5 κλοναράκια βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Υπέροχο πιάτο με άρωμα θάλασσας για όλες τις ώρες με απλά υλικά
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες με το σκόρδο, τις γαρίδες , λάδι και ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και , και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα του ψαρά μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.