Ιταλικό πανετόνε

by sidagi.gr
1,K προβολές

Υλικά:

600 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

100 γραμμάρια μαγιά φρέσκια

150 γραμμάρια βούτυρο

3 αβγά

150 γραμμάρια ζάχαρη

20 γραμμάρια κεράσι φρουί γλασέ

20 γραμμάρια πορτοκάλι φρουί γλασέ

20 γραμμάρια δαμάσκηνα φρουί γλασέ

75 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση:

Το τσουρέκι των Χριστουγέννων!

Το τσουρέκι των Χριστουγέννων!

 

Βάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.

 

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού.

 

Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 15 εκ. και ύψος 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς. Βάζουμε μέσα τις φόρμες και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί και το πατάμε πρέπει να επανέρχεται σαν μαξιλάρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα