Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 πράσα
5 συκωτάκια κομμένα
250 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ιδιαίτερη γεύση για το γιορτινό τραπέζι!
Ιδιαίτερη γεύση για το γιορτινό τραπέζι!
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα τσιγαρίζουμε με τη μισή ποσότητα του βουτύρου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε μαζί για λίγα ακόμη λεπτά.
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις κάνουμε πουρέ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
Προσθέτουμε τέλος στον πουρέ τα πράσα και τα συκωτάκια που έχουμε φτιάξει.