Υλικά:
250 γραμμάρια έμμενταλ
200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα
Μπαγιάτικο μαύρο ψωμί
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
230 ml λευκό ξηρό κρασί
1 ποτηράκι kirsch
1 σκελίδα σκόρδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλείφουμε το ειδικό σκεύος φοντύ με μια σκελίδα σκόρδο και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνα. Ρίχνουμε το κρασί να ζεσταθεί
Αλείφουμε το ειδικό σκεύος φοντύ με μια σκελίδα σκόρδο και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνα. Ρίχνουμε το κρασί να ζεσταθεί και μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες, ρίχνουμε τα τυριά που έχουμε κόψει σε κύβους.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα τυριά να αποκτήσουν μαζί με το κρασί κρεμώδη υφή. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο kirsch και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριών ώστε να δέσει το μείγμα μας. Βάζουμε το μείγμα στο ειδικό καμινέτο σε χαμηλή φωτιά.