Υλικά:
4 φιλέτα γλώσσας
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
8 πατατούλες
20 πράσινες ελιές
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατατούλες και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
Καθαρίζουμε τις πατατούλες και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο νερό και μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα τα φιλέτα ψαριού.
Αφήνουμε τα φιλέτα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Στα 15 λεπτά περίπου τα γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά.
Σε αυτό το χρονικό σημείο ρίχνουμε μέσα τις πατάτες,τα καρότα,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο,τα περιφέρουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις απορροφηθεί το κρασί προσθέτουμε τις κομμένες ελιές και αφήνουμε τις γλώσσες να βράσουν μερικά λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμες,πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.