Υλικά:
600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο ή μπουτάκια κοτόπουλου
1 καρότο κομμένο σε κύβους
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κόκκοι μπαχαριού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια ή σε κύβους.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια ή σε κύβους.
Αν θα χρησιμοποιήσουμε μπούτι από το κοτόπουλο θα πρέπει να καθαρίσουμε τα μπουτάκια,να αφαιρέσουμε τα κόκκαλα και μετά να ψιλοκόψουμε το κρέας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε.
Χρησιμοποιούμε ένα πηρούνι και τα γυρνάμε για μερικά λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά.
Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι,τα περιφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε ρίχνοντας το κόκκινο κρασί.
Μόλις απορροφηθεί το κρασί,βάζουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες.
Αφού ρίξουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Η σάλτσα είναι έτοιμη.
Συνδυάζεται με ζυμαρικά.