Υλικά:
Για 6-8 άτομα
24 φύλλα λαζάνια ( που δεν χρειάζονται βράσιμο)
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας αλέυρι
1 λίτρο γάλα
μοσχοκάρυδο
200 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
250 γραμμάρια μανιτάρια
700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
2 φλιτζάνια ντομάτες κονκασέ
2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικός
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 5 κουταλιές της σούπας αλέυρι.
Ανακατεύουμε.
Σταδιακά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις για να μην κολλήσει η μπεσαμέλ, ρίχνουμε το γάλα.
Τελευταίο προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή μπεσαμέλ.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με τα μανιτάρια για να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνουμε με μισό φλιτζάνι λευκό κρασί.
Αφήνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να στεγνώσουν.
Σε αυτό το χρονικό σημείο ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι από τη μπεσαμέλ που φτιάξαμε,100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα, 2 φλιτζάνια ντομάτες κονκασέ.
Συμπληρώνουμε 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και 2 κουταλιές του γλυκού βασιλικού και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα λαζάνια και τα ζεματάμε για 6 λεπτά.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη μπεσαμέλ σε ένα ταψί.
Γεμίζουμε κάθε λαζάνι με 2-3 κουταλιές από το μείγμα και το τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα λαζάνια στο ταψί.
Στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω από τα λαζάνια.
Πασπαλίζουμε με 100 γραμμάρια γραβιέρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε τα λαζάνια από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Τα αφήνουμε να ψηθούν στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά ακόμα.