Ξιφίας ψητός

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

4 φέτες ξιφία (250 γραμμάρια η μια)
2 κρεμμύδια
125 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
25 ml ελαιόλαδο
ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι
κόκκοι πιπεριου σπασμένη σε γουδί
 

Εκτέλεση:

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε 25 ml ελαιόλαδο και 125 ml λευκό κρασί και τα χτυπάμε.


Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε 25 ml ελαιόλαδο και 125 ml λευκό κρασί και τα χτυπάμε.



Τοποθετούμε τις φέτες ξιφία σε μια πιατέλα.
 


Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που αποτελείται από κρασί και ελαιόλαδο.
 


Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
 


Σπάμε τα φύλλα δάφνης σε μικρά κομμάτια.



Βάζουμε πάνω από το ψάρι τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
 


Αλατοπιπερώνουμε.



Σκεπάζουμε την πιατέλα με μια διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τον ξιφία στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
 


Όταν τον βγάλουμε,αφαιρούμε τα κρεμμμύδια και τα μπαχαρικά και αφήνουμε στην πιατέλα μόνο τις φέτες ψαριού.



Στραγγίζουμε τις φέτες ξιφία και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.
 


Βάζουμε τις φέτες ψαριού στο γκριλ και τις ψήνουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα