Υλικά:
4 φέτες ξιφία (250 γραμμάρια η μια)
2 κρεμμύδια
125 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
25 ml ελαιόλαδο
ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι
κόκκοι πιπεριου σπασμένη σε γουδί
Εκτέλεση:
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε 25 ml ελαιόλαδο και 125 ml λευκό κρασί και τα χτυπάμε.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε 25 ml ελαιόλαδο και 125 ml λευκό κρασί και τα χτυπάμε.
Τοποθετούμε τις φέτες ξιφία σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που αποτελείται από κρασί και ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σπάμε τα φύλλα δάφνης σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε πάνω από το ψάρι τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την πιατέλα με μια διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τον ξιφία στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Όταν τον βγάλουμε,αφαιρούμε τα κρεμμμύδια και τα μπαχαρικά και αφήνουμε στην πιατέλα μόνο τις φέτες ψαριού.
Στραγγίζουμε τις φέτες ξιφία και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Βάζουμε τις φέτες ψαριού στο γκριλ και τις ψήνουμε.