Υλικά:
Μισό κιλό μαλακό αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό
Τρεις κουταλιές λάδι
Λάδι για τηγάνισμα
Ανθότυρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου.
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα μέρη και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο, πρώτα σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών και μετά σε τετραγωνάκια. Βράζουμε τα μισά από αυτά σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τα άλλα μισά σε ζεστό λάδι στο τσικάλι με τα βραστά και τα ανακατεύουμε. Το μαγκίρι πρέπει να είναι λίγο ζουμερό και το σερβίρουμε με ξυσμένο ανθότυρο.