Υλικά:
1 μαρούλι
150 γραμμάρια ροκφόρ
250 γραμμάρια μαγιονέζα
100 γραμμάρια φρέσκο γάλα
4 φέτες μπέικον
120 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε τα φύλλα του μαρουλιού και το καθαρίζουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα του μαρουλιού και το καθαρίζουμε.
Γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό και κλεινουμε το καπάκι του.
Βάζουμε τα φύλλα μέσα για λίγα λεπτά ώστε να καθαρίσουν καλά.
Ανοίγουμε το καπάκι ώστε να φύγουν τα νερά.
Ξεπλένουμε ένα-ένα τα φύλλα μαρουλιού με νερό.
Στραγγίζουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 100 γραμμάρια φρέσκο γάλα, 250 γραμμάρια μαγιονέζα και 150 γραμμάρια ροκφόρ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί η σος.
Τοποθετούμε το μαρούλι σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το μπέικον.
Περιχύνουμε τη σος.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.