Υλικά:
Για 4-6 άτομα
25 φύλλα δάφνης
Μισό λίτρο τσίπουρο
Μισό λίτρο νερό
400 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Γλυκό λικέρ με έντονο άρωμα και γεύση για τις νύχτες του χειμώνα!
Βάζουμε τα φύλλα δάφνης μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Προσθέτουμε το τσίπουρο, κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε για ένα μήνα, σε σκιερό σημείο.
Μετά από ένα μήνα, φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το σιρόπι μόλις κρυώσει στο δοχείο, ξανακλείνουμε και το αφήνουμε για άλλες 20 μέρες.
Μετά τις 20 μέρες φιλτράρουμε το ποτό και το αφήνουμε στο κλειστό δοχείο για 3 μήνες.