Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 ½ κούπες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
13 κουταλάκια του γλυκού ρόφημα σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σοκολάτας εμπορίου
½ κούπα βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένα αμύγδαλα
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση:
Ζεστή σοκολάτα με έντονη πικαντική γεύση
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 2 ½ κούπες γάλα, 13 κουταλάκια του γλυκού ρόφημα σοκολάτας,2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σοκολάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και ½ κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη.
Τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν για περίπου 6 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το ρόφημα σε τρεις κούπες.
Σερβίρουμε με νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι.