Υλικά:
2 κουνέλια περίπου 4 κιλά χωρσμένα σε μερίδες (8-10 κομμάτια)
2 φλιτζάνια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1-1 ½ φλιτζάνι γλυκό κρασί
1 φύλλο δάφνη
1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1/3 φλιτζανιού κάππαρη με το ζουμί της
½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αυτό το φαγητό θέλει προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.
Αυτό το φαγητό θέλει προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.
Την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε άλλο σκεύος το κουνέλι μαζί με ½ φλιτζάνι κρασί.
Προσθέτουμε 6 σκελίδες σκόρδο, 1 ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, τα δαμάσκηνα, τις ελιές, 1/3 φλιτζανιού κάππαρη με το ζουμί της, 1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο,1 φύλλο δάφνη, το ξίδι, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατευούμε καλά,σκεπάζουμε το ταψί με το κουνέλι και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Το κουνέλι πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον ένα βράδυ ή και περισσότερες ώρες.
Το βγάζουμε 1-2 ώρες πριν το μαγειρέψουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μεταφέρουμε το κουνέλι σε ένα τα ταψί που να χωράει όλα τα κομμάτια, ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνουμε από πάνω το υπόλοιπο κρασί.
Βάζουμε το κουνέλι να ψηθεί για 45 με 60 λεπτά και φροντίζουμε στη διάρκεια του ψησίματος να το περιχύνουμε συχνά με τη σάλτσα.
Τα υλικά αυτά βγάζουν μερίδες για 10 άτομα.