Υλικά:
2 κρεμμύδια
1 μαύρη μπίρα ή 330 ml μαύρη μπίρα
150 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια
6 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουτί μανιτάρια σε κονσέρβα
Κουρκουμάς
Ελαιόλαδο
Νερό
1 πολτός ντομάτας διπλής συμπύκνωσης
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε σχετικά χοντρές φέτες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε σχετικά χοντρές φέτες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια.
Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια χάσουν την υγρασία τους βάζουμε μέσα στο τηγάνιτο 1/4 της μαύρης μπύρας και μαζί τον πολτό ντομάτας διπλής συμπύκνωσης.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη μπύρα ακόμα.
Σε αυτό το χρόνο,προσθέτουμε το χυμό από τις φρέσκιες ντομάτες και άλλο 1/4 μαύρη μπύρα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά.
Τότε,προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά καθώς και 1 και 1/4 λίτρο νερό.
Περιμένουμε να βράσουν.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε 150 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι.
Αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη.