559
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Βανίλια
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη σοκολάτα με το μισό γάλα σε μπέν-μαρί και την ανακατεύουμε για να λιώσει.
Βάζουμε τη σοκολάτα με το μισό γάλα σε μπέν-μαρί και την ανακατεύουμε για να λιώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλάτι και με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγη βανίλια και το ζεστό μείγμα της σοκολάτας ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε επίσης το γάλα εβαπορέ και περνάμε το μείγμα από σίτα.
Το παγώνουμε.