Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κότας
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το ζωμό.
Όταν γίνει η σάλτσα αρκετά πηχτή, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά την κρέμα γάλακτος,ενώ τη χτυπάμε συνεχώς.
Ρίχνουμε στο τέλος λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Η σος σουπρέμ ταιριάζει με κοτόπουλο, με ψάρι και με βρασμένα λαχανικά.