Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ντομάτα ( κομμένη σε μικρά κομμάτια)
2 κουταλιές της σούπας ελιές (κομμένες σε φέτες)
2 κουταλιές της σούπας τυρί κατίκι
Παξιμάδια μικρού μεγέθους ( όσα θέλουμε)
Πράσινη σαλάτα ή 2 Μαρούλια
Μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σαλάτα με λίγες θερμίδες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και όχι μόνο
Πλένουμε καλά τη σαλάτα ή τα μαρούλια και στη συνέχεια τα κόβουμε, τη σαλάτα με το χέρι μας σε μεγάλα κομμάτια και το μαρούλι με το μαχαίρι αλλά σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες και τη ντομάτα σε μικρά κομμάτια -φέτες ή σε κυβάκια ανάλογα με τη μορφή που προτιμάμε να έχει η σαλάτα μας.
Τοποθετούμε τη σαλάτα ή το μαρούλι σε ένα μπολ και από πάνω τις ντομάτες και τις ελιές.
Προσθέτουμε τα παξιμάδια και ρίχνουμε στη σαλάτα λίγο μπαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε.
Πριν τη σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας κατίκι.