Υλικά:
1 κέφαλος βάρους 1 κιλού ή παραπάνω
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λαδολέμονο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει τον κέφαλο ή τον καθαρίζουμε μόνοι μας ως εξής:
Ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει τον κέφαλο ή τον καθαρίζουμε μόνοι μας ως εξής:
Τον καθαρίζουμε από τα λέπια του,τον ανοίγουμε κατά μήκος της κοιλιάς από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Αφαιρούμε τα εντόσθια και το αίμα και τον ξεπλένουμε.
Ρίχνουμε αλάτι, τον λαδώνουμε και τον ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ και από τις δύο πλέυρες.
Όταν τον σερβίρουμε τον συνοδεύουμε με λαδολέμονο.