Υλικά:
600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γραμμάρια κομμένες πράσινες πιπεριές
300 γραμμάρια ντομάτες
Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μισό κουταλάκι καυτερή πιπεριά
Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
Δύο λιωμένες σκελίδες σκόρδο
Ένα κουταλάκι ρίγανη
Μισό φλιτζάνι σέλινο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το σέλινο, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τα αφήνουμε για δύο λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το κρασί, το λεμόνι, το πιπέρι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Κοκκινίζουμε τα κομμάτια της κότας σε αντικολλητικό τηγάνι και τα περιχύνουμε με την σάλτσα κρεόλ . Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.