Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Μισό κιλό αλεύρι
Δύο αυγά
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Ένα φακελάκι μαγιά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε νε φουσκώσει για 20 λεπτά.
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε νε φουσκώσει για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει άλλο τόσο.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ενός εκατοστού και την κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου τη γέμισή μας. Διπλώνουμε τα κομμάτια σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμα.
Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι.