Πικάνιτικη καροτοσαλάτα

by sidagi.gr
710 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

8 μεγάλα καρότα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένα φιστίκια
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες, χωρίς σπόρους
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν, ή περισσότερο, κατά προτίμηση
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή κόλιανδρο

Εκτέλεση:

Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, ρίχνουμε τον δυόσμο ή το κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες. Έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος τα καρότα, το σκόρδο, τα φιστίκια, τις σταφίδες, την κανέλα, το κύμινο, το καγιέν, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο έως και 8 ώρες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα