Ομελέτα με φέτα και αγκινάρες

by sidagi.gr
852 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

8 αυγά
3 αγκινάρες
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
150 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλούσιο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Βγάζετε απ’ τις αγκινάρες τα σκληρά φύλλα, το χνούδι, καθαρίστε τες με νερό, κόψτε την καθεμία στα τέσσερα, το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες και ρίξτε τες σε νερό με χυμό λεμονιού.

Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε 1 κουταλιά μαϊντανό και κόψτε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.

Στραγγίστε τις αγκινάρες και βάλτε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάλτε στη φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τις αγκινάρες και το σκόρδο με τη φλούδα για περίπου 7 λεπτά και αφαιρέστε το σκόρδο.

Στο μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το μαϊντανό, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με τις αγκινάρες.

Ψήστε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, σκεπάστε τη μ’ ένα καπάκι, γυρίστε την, ψήστε την απ’ την άλλη πλευρά και σερβίρετέ τη ζεστή.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα