Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και κρασί

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και κρασί

by sidagi.gr
0 σχόλιο 4 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 μικρό κόκκινο λάχανο
2 πράσινα μήλα
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κρεμμύδι
150 ml κόκκινο κρασί ξηρό
1 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
12 γραμμάρια βούτυρο
2-3 γαρύφαλλα
1-2 ξυλάκια κανέλας
αλάτι
πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Το λάχανο είναι από τα πλέον δημοφιλή υλικά για σαλάτες και προσφέρει πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά το πως θα συνδυαστεί…

Πετάμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου, το κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κοτσάνι και το ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.

Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Τοποθετούμε μια στρώση λάχανο στον πάτο μιας κατσαρόλας, ρίχνουμε από πάνω λίγο κρεμμύδι, λίγο από τα μήλα, λίγο ξύσμα πορτοκάλι, 1 ξυλάκι κανέλα, 1-2 γαρύφαλλα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε δημιουργώντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί.

Προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο σε κομματάκια.

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να βράζει, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα