Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Κοτόπουλο μπρεζέ με πράσα και φινόκιο

Κοτόπουλο μπρεζέ με πράσα και φινόκιο

by sidagi.gr
0 σχόλιο 6 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 μεγάλο φινόκιο κομμένο σε φλετες
Αλάτι
2 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτι ή στήθος)
1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μήλο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι νερό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με κοτόπουλο μαγειρεμένο με πράσο, μήλο και φινόκιο

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια εστία. Σε ένα μπολ ανακατεύετε  τον λιναρόσπορο, κύμινο, κάρυ και αλάτι. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα κύμινου στα κομμάτια κοτόπουλου και μόλις ζεστάνει το τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα κ’ από τις δυο πλευρές, αφαιρέστε το απ’ το τηγάνι και κρατήστε το σε ζεστό μέρος.

Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι το πράσο, μήλο, φινόκιο κομμένο σε φέτες, το νερό και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή εστία για 15 λεπτά.
Όταν το πράσο μαλακώσει ρίχνετε πίσω τα κομμάτια κοτόπουλου πίσω στο τηγάνι και μαγειρεύετε για ακόμη 15 λεπτά. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε ζεστό.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα