Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
¾ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο
250 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο για πίτες
2 δάχτυλα ποτήρι νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Είναι πολύ εύκολο να τις βρείτε παντού, αλλά η σπιτικές πίτες είναι πάντα οι καλύτερες!
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλεύρι, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Κατόπιν ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε περίπου για 15 λεπτά και όσο ζυμώνουμε αλείφουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας.
Αυτό το κάνουμε 2-3 φορές προς το τέλος του ζυμώματος.
Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, τυλίγουμε το μπολ με ζελατίνα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.
Μετά το ξαναζυμώνουμε, το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ξανατυλίγουμε το μπολ με ζελατίνα και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει πάλι.
Τότε η ζύμη είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.
Πιάνουμε ένα – ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε από το κέντρο προς τις άκρες, με τα δάχτυλα, σε πιτάκια μέχρι να έχει το σχήμα της πίτας που ξέρουμε.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε μια – μια τις πίτες και τις ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά όταν αρχίζουν να δημιουργούνται φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Την ψήνουμε λίγο και από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμη.
Κάθε έτοιμη πίτα τη βάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
Αφού έχουμε φτιάξει μια στοίβα από λαδόχαρτο/πίτα τη βάζουμε σε σακούλα για να διατηρηθούν ζεστές και μαλακές μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Αν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσουμε άλλη μέρα καλό είναι να τις βάλουμε στο ψυγείο.