Βασιλόπιτα Πολίτικη

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
3 βανίλιες
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Μισό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Φτιάξτε παραδοσιακή βασιλόπιτα από την Πόλη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα στη μέτρια σκάλα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το γάλα, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τα έχουμε κοσκινίσει.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι, το οποίο έχω βουτυρώσει και αλευρώσει πριν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα