Υλικά:
Ένα κιλό καρότα
Ένα κιλό κρεμμύδια
Πέντε πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Ένα κλαδάκι θυμάρι
Τρία φύλλα δάφνης
Μαύρο πιπέρι
Πέντε σκελίδες σκόρδο
Δύο λίτρα νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Αφήνουμε το νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα υλικά μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Αφήνουμε το νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα υλικά μας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ζωμό να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά και τον βάζουμε στο ψυγείο.