Υλικά:
Δύο κιλά κόκκαλα μοσχαριού
Δύο ντομάτες ώριμες
20 γραμμάρια πελτέ τομάτας
Ένα κρεμμύδι
Πέντε κλωνάρια σέλινο
Ένα καρότο
Ένα μπουκέ γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη)
25 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια αλεύρι
Μία σκελίδα σκόρδο
Πέντε λίτρα νερό
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, σπάμε και πλένουμε τα κόκαλα και στη συνέχεια καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε, σπάμε και πλένουμε τα κόκαλα και στη συνέχεια καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά.
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και χοντροκόβουμε τις τομάτες. Αραιώνουμε το τοματοπελτέ σε λίγο νερό. Φτιάχνουμε το μπουκέ-γκαρνί, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε το καρότο, το σέλινο και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε τα κόκαλα στο φούρνο, με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο το κρεμμύδι, τις τομάτες καθώς και τη πάστα τομάτας. Προσθέτουμε τέλος μία κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Τα αφαιρούμε από το ταψί και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό, το μπουκέ γκαρνί, τα σκόρδα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 5-6 ώρες. Περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι.