Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
340 γραμμάρια ψωμί τσιαπάτα, κομμένη σε κομμάτια 1 ½ εκ
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
280 γραμμάρια πανσέτα, κομμένη σε 2 λωρίδες
2 κρεμμυδάκια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φλιτζάνια ρόκα
½ φλιτζάνι καρύδια, ελαφρά ψημένα
½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και πρωτότυπη σαλάτα για να συνοδέψτε το γεύμα σας!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Ρίχνετε την τσιαπάτα σε ένα μεγάλο μπολ κομμένη σε μπουκιές 1 ½ εκ. ραντίστε με ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και το αραδιάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε την τσιαπάτα για 12 έως 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Τέλος μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε την πανσέτα κομμένο σε δυο λωρίδες. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνει τραγανό για 20-22 λεπτά.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε την τσιαπάτα, την πανσέτα χοντροκομμένη και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Χτυπάμε το ξίδι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Στο τέλος ραντίστε με το ντρέσινγκ, ανακατεύετε και σερβίρετε.