Υλικά:
Για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια ζεστός φρέσκος καφές φίλτρου (έτοιμος)
1/2 λίτρο γάλα
1 περικάρπιο βανίλιας
1αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλας
2 σπόρους κάρδαμο
4 κουταλιές σιρόπι ινδικής καρύδας
Εκτέλεση:
Ζεστός καφές με έντονη γεύση μπαχαρικών και βανίλιας
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικά για δέκα λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προηγουμένως έχουμε σκίσει την βανίλια και έχουμε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχουμε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους από το κάρδαμο.
Περνάμε έπειτα το γάλα από σινουά και το βάζουμε στο ειδικό σκεύος για να κάνουμε αφρόγαλα ή το χτυπάμε με μιξεράκι του φραπέ.
Ανακατεύουμε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράζουμε σε 4 μεγάλα ποτήρια ενώ βάζουμε και το αφρόγαλα από πάνω.
Σερβίρουμε με κέικ σοκολάτας με λευκό γλάσο.