Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Θα χρειαστείτε 8 ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
24 μανιτάρια λευκά
3 λουκάνικα chorizo
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινο πιπεριά
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Σε ένα μπολ ρίχνετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και τη ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέστε τα μανιτάρια στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
Κόψτε το κάθε λουκάνικο chorizo σε 8 φέτες. Κόψτε πιπεριές σε κομμάτια. Περάστε τα λουκάνικα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια εναλλάξ σε 8 ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια.
Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και ψήνετε τα σουβλάκια για 6 – 8 λεπτά γυρίζοντας συχνά.
Σερβίρετε με τη σαλάτα και φέτες λεμονιού.