Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1.300 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι σχοινόπρασο, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
Κλασσική Γαλλική συνταγή με πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες σε στρώσεις ψημένες με λιωμένο βούτυρο ενδιάμεσα και καρυκεύματα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο.
Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψάκι διαστάσεων 22 εκ.
Βάζετε τις πατάτες στο ταψάκι ανά στρώσεις, βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για κάθε στρώση.
Στη συνέχεια καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.
Έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. Σερβίρετε τις πατάτες κομμένες σε τριγωνικά κομμάτια με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.