Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κλωνάρια σέλινο
1 ολόκληρο βολβό σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
ένα μικρό ματσάκι με φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μερικά φύλλα δάφνης, δεμένα όλα μαζί με κλωστή
4 μέτρια κρεμμύδια
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
Εκτέλεση:
Λαχταριστές πατάτες στο φούρνο με κρεμμύδια και δεντρολίβανο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά χωρίς να τα ξεφλουδίσετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Τοποθετείτε τα λαχανικά με τις σκελίδες του σκόρδου στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και περιχύνετε με αρκετό ελαιόλαδο.
Εν συνεχεία, περιχύνετε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε καλά σε όλα τα σημεία. Τοποθετείτε το λεμόνι μαζί με το μπουκετάκι βοτάνων.
Τοποθετείτε το τα λαχανικά στο ταψί, τα βάζετε στο φούρνο, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
Στην μισή περίπου ώρα ψησίματος περιχύνετε με τα υγρά των λαχανικών, αν δείχνουν ότι αρχίζουν να καίγονται προσθέστε λίγο νερό στο ταψί.
Όταν ψηθούν οι πατάτες αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Σκεπάζετε και το αφήνετε για ένα τέταρτο.