Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5-8 πατάτες (1 1/2 κιλό)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (συν περισσότερο για το τηγάνισμα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες προαιρετικά
1 κουταλιά της σούπας κύμινο, πάπρικα, κόλιανδρο
2 κούπες κιμά
1/2 κούπα ζωμό κρέατος
1 αυγό
1 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε έναν πρωτότυπο τρόπο για να μαγειρέψτε τις πατάτες σας! Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα!
Κόψτε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 -30 λεπτά σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν οι πατάτες, τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να παγώσουν λίγο.
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τα μπαχαρικά (κύμινο, πάπρικα, κόλιανδρο) και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο για λίγα λεπτά ακόμα.
Στραγγίστε τις σταφίδες και προσθέστε τα στο μείγμα του κρεμμυδιού. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλει τα υγρά του και αποκτήσει ένα καφετί χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κρέατος και σιγοβράστε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Πάρτε τις πατάτες από το ψυγείο και προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι. Ζυμώστε τη ζύμη με αλευρωμένα χέρια, μέχρι να αποκτήσει λεία και απαλή υφή.
Με τα χέρια σας πλάθετε τη ζύμη της πατάτας σε μπάλες σε σχήμα “μανταρινιού”. Στη συνέχεια πατικώνετε με την παλάμη σας και τοποθετείτε από 1 κουταλιά της σούπα από τη γέμιση κιμά και κλείνετε με τα χέρια σας.
Γεμίστε το τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια εστία και από τις δύο πλευρές.