Μελιτζάνες στο φούρνο με ντρέσινγκ βασιλικού και φέτα

by sidagi.gr
3,4K προβολές

Μελιτζάνες στον φούρνο είναι  από τις υπέροχες λιχουδιές του καλοκαιριού. Μπορείτε να τις συνόδέψετε με λαχταριστό Αραβικό χούμους, ή με σαλάτα κινόα με σώς λεμονιού. Είναι Vegan,  Keto και Paleo και θα σας ενθουσιάσουν!

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 άτομα

Για τις μελιτζάνες
3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 1 εκ.
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας. χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας. χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

Για το ντρέσινγκ βασιλικού
½ ματσάκι βασιλικό
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις μελιτζάνες στο φούρνιυ
Ρυθμίστε το φούρνο στο γκριλ. Στη συνέχεια κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. Έπειτα λαδώστε από τις δυο πλευρές και αλατίστε τις.
Βάζετε τις μελιτζάνες στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν. Το εσωτερικό της μελιτζάνας θα πρέπει να είναι μαλακό και όχι λευκό και σκληρό.

Σερβίρετε τις μελιτζάνες πασπαλίζοντας με τα κρεμμυδάκια, τη φέτα και τα βότανα και το ντρέσινγκ βασιλικού.

Για το ντρέσινγκ βασιλικού
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας λιώνουμε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό , 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

TIPS για το πως να μαγειρέψετε τις Μελιτζάνες στον φούρνο

-> Όλα ξεκινούν με αλάτισμα που προορίζεται να τραβήξει την πίκρα από τις μελιτζάνες.  Απαιτείται αλάτισμα για τις μεγαλύτερες μελιτζάνες και είναι ένα βήμα που μπορεί εύκολα να παραλειφθεί για τα μικρότερα μεγέθη.

-> Το επόμενο βήμα είναι να τις βυθίσετε γρήγορα σε ένα μείγμα ελαιολάδου, βοτάνων και σκόρδου που τις βοηθά να σταματήσει να στεγνώσουν όταν ψήνονται στη σχάρα.

-> Μετά το ψήσιμο, πετάξτε τα ξανά στο μείγμα ελαίου και βοτάνων που τους δίνει πρόσθετη γεύση.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

*Απαιτούμενος Χρόνος: 25 Λεπτά *

Περισσότερες Συνταγές με Μελιτζάνες

Σας αρέσει η συνταγή μας; Θα χαρούμε πολύ να την μοιραστείτε στα social media από κάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα