Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη γέµιση
1 κιλό τσουκνίδες
2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
Για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι, περίπου
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά νωπή µαγιά
1½ φλιτζάνι σουσάµι
λίγο τυρί κίτρινο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη τσουκνιδόπιτα από την Κρήτη!
Βράζουµε τις τσουκνίδες και τις ανακατεύουµε µε τα υπόλοιπα υλικά της γέµισης.
(Έχουµε σοτάρει ελαφρά τα κρεµµύδια) Με τα υλικά για τη ζύµη ετοιµάζουµε 2 φύλλα ως εξής: Ανακατεύουµε το αλάτι µε το αλεύρι και προσθέτουµε το λάδι, το ξίδι και τη µαγιά διαλυµένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Δουλεύουµε καλά τα υλικά, προσθέτοντας και λίγο χλιαρό νερό, µέχρι να γίνει η ζύµη οµοιογενής και µαλακή.
Αφού την αφήσουµε περίπου 20 λεπτά, τη χωρίζουµε σε δύο κοµµάτια και ανοίγουµε 2 φύλλα πάχους 4-5 χιλιοστά το καθένα. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, βάζουµε πάνω τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο. Αλείφουµε µε αυγό ή ελαιόλαδο την πίτα και την πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι. Ψήνουµε σε µέτρια θερµοκρασία στον φούρνο, περίπου 50–60 λεπτά.