Γαρίδες tempura

by sidagi.gr
2,1K προβολές

Υλικά:

Ηλιἐλαιο για  το τηγάνισμα
800 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια νερό
1 αυγό

Για τη σως tempura
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι κρασί γλυκό
1 κουταλιά της σούπας ζωμό θαλασσινών

Εκτέλεση:

Αφράτες τηγανιτές γαρίδες με κουρκούτι και σως tempura για το σερβίρισμα

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε 2 φλυτζάνια αλεύρι, νερό, και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το κουρκούτι.. Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο αλεύρι και στη συνέχεια τις βουτάμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά και από τις δυο μεριές.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το λάδι και τις στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.

Για τη σως tempura
Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάζουν το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το γλυκό κρασί και το ζωμό θαλασσινών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια- υψηλή θερμότητα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σως.α

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα