Υλικά:
Για 2- 4 άτομα
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
200 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
100 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Απλή και χορταστική συνταγή για ένα πλούσιο ορεκτικό
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους για περίπου 25 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι, όταν αρχίσει να καίει τότε ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Προσθέστε και τους κύβους του ζαμπόν. Σπάστε τα αυγά και πασπαλίστε από πάνω με το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώστε.
Μαγειρέψτε τα αυγά μέχρι να γίνουν και λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.