Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κιλό μύδια με το κέλυφος
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
16 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
1 πρέζα αλάτι
3 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου
1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνια Καρολίνα
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε νέες γεύσεις για στο μενού σας
Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε τα μύδια με άφθονο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδάκι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το λευκό κρασί και τα μύδια. Δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι ν’ ανοίξουν τα μύδια. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε τους χυμούς από το τηγάνι.
Αφαιρείτε το κέλυφος από τα μύδια. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά, πετάξετε τα. Ετοιμάζετε το ριζότο.
Στο ίδιο τηγάνι με τα μύδια προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ζωμό λαχανικών.
Προσθέτετε του χυμούς που έχετε κρατήσει από τα μύδια καθώς και το ζωμό, μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
Βράζετε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτετε αλατοπίπερο και ζωμό με το κουτάλι.
Συνεχίζετε να προσθέτετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το πιπέρι και τον ζωμό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα καθαρισμένα μύδια και ανακατεύετε.
Φροντίστε να κρατήσετε λίγα μύδια με κέλυφος για το γαρνίρισμα και αρκετό ζωμό, ώστε να το προσθέσετε στο τέλος, αν χρειαστεί για να μην γίνει το ριζότο σας πολύ στεγνό.