Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι μαλακό
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο
2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Ζεστά κουλουράκια με έντονο άρωμα και γεύση κανέλας για να συνοδέψετε το αγαπημένο σας ρόφημα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και πλάθεται τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.
Τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.