Λαλάγγια Μάνης

by sidagi.gr
699 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1000 γραμμάρια αλεύρι
180 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 100 γραμμάρια προζύμι από τον φούρνο
650 – 750 γραμμάρια χλιαρό νερό περίπου 2 – 3 κούπες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Το Χριστουγεννιάτικο έδεσμα της Μάνης!

Το Χριστουγεννιάτικο έδεσμα της Μάνης!
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και το τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα. (Για μεγαλύτερη επιτυχία αυτή την διαδικασία την κάνουμε αρκετές ώρες πριν το ζύμωμα, κοσκινίζοντας το λαδωμένο με ζεστό λάδι αλεύρι).

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά – σιγά το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε μια ζύμη μέτρια, λαδώνοντας συχνά τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το ζυμάρι μέχρι να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει προζύμι θα αργήσει περισσότερο να φουσκώσει.

Τέλος πλάθουμε το ζυμάρι λεπτά και μακριά κορδόνια και αρχίζουμε να τα ψήνουμε ρίχνοντας τα διπλωμένα στα τέσσερα σε βαθύ σκεύος με καυτό λαδί, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και τα φυλάμε για αρκετές μέρες. Συνοδεύονται θαυμάσια με τυρί.

Πηγή : beneas13.blogspot.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα