Υλικά:
Για 6-8 άτομα
500 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
Για τη μαρινάδα
¼ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σερβίρετε με ταραμοσαλάτα, ταιριάζει απίστευτα!
Για να καθαρίσετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε πολύ καλά με κρύο νερό, αφαιρείτε την καστανή μεμβράνη, το εσωτερικό κόκαλο και τα κεφάλια. Κόβετε τη λευκή σάρκα σε ροδέλες.
Για τη μαρινάδα
Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό, το λευκό κρασί, το λεμόνι και τα καλαμαράκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Για το τηγάνισμα
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα αλευρώνουμε ένα – ένα καλά.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά το σπορέλαιο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τα καλαμαράκια 5 – 5 για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε ζεστά με ταραμοσαλάτα.